Aici îți prezentăm câteva variante care îți pot îmbunătăți experiența de liceu! Da, exista burse totale care pot fi acesate pentru a-ți finanța studiile.

1. United World Colleges (UWC)


Astăzi, UWC are 18 școli și colegii de pe 4 continente , majoritatea concentrându-se exclusiv pe grupa de vârstă între 16-19 ani: o perioadă în care energia și idealismul tinerilor pot fi ghidați spre empatie, responsabilitate și acțiune de-a lungul vieții. Aceste colegii predau pentru Diploma de Bacalaureat Internațional (IB).

Studenții colegiului UWC sunt selectați intern, în mai mult de 150 de țări, prin sistemul unic al comitetelor naționale ale UWC . Selecția se bazează pe promisiune și potențial demonstrat. În conformitate cu etosul UWC, conform căruia educația ar trebui să fie independentă de mijloacele socioeconomice ale studenților , 70% dintre studenții din anii de diplomă IB beneficiază de asistență financiară completă sau parțială, în funcție de nevoile lor.

UWC derulează, de asemenea, programe educaționale mai scurte – desfășurate în campusurile din cele 18 școli și colegii sale și nu numai – crescând numărul de persoane care pot avea acces la o experiență educațională UWC.

UWC încurajează un angajament pe tot parcursul vieții față de responsabilitatea socială și, până în prezent, a inspirat o rețea mondială de peste 60.000 de studenți, care cred că este posibil să ia măsuri și să facă diferența pe plan local, național și internațional.Aceasta este povestea mea despre cum am terminat ultimii 2 ani de liceu in China, la UWC Changshu.– Andreea Coscai

2. FLEX– Liceul în SUA

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992. Acest program de burse este finanțat în totalitate de către Guvernul Statelor Unite și administrat de Biroul Educațional și Cultural (ECA) din cadrul Departamentului de Stat, cu finanțare de la Congresul SUA. În cei 25 de ani de existență programul a oferit burse pentru peste 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia și Asia Centrală. Programul presupune un an întreg de schimb de experiență pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii. Mai multe detalii se pot regăsi în broșura de mai jos.
Un sfat? Fii tu însuți! Dovedește ca ești flexibil! Arata-ne ce ai făcut pentru societate pană acum și demonstrează ca imbratisezi orice experiență nouă cu entuziasm! FLEX vine de la flexibility, nu-i așa? –

Iulia Marin Promoția FLEX 2017

3. Program de IB în Danemarca (Gratuit)

După cum poate bine știți, programul de IB=Interantional Bacalaureat este cea mai puternică diplomă de liceu din lume. Din păcate în Romania singura școală care oferă acest program este AISB (American International School of Bucharest), iar taxa anuală este peste $20,000.

Din fericire, fiind membrii UE, avem posibilitatea să ne înscriem în Danemarca la liceu. De ce Danemarca? Ei bine, aceasta este țara unde excelența educației este renumită și unde taxa de școlarizare este 0.

De reținut! Deși școlarizarea în cadrul oricărui liceu de stat care oferă program de IB este gratuită, trebuie luate în calcul costurile de trai. Gasești mai jos atașat un document care detaliază costurile la Struer StatsGymnasium .
Haideți să descoperim experiența dublă a Mariei Onciu atât la programul de IB din Deanemarca căt și la FLEX.