Întrebări despre procesul de aplicat

Variază de la o instituție la alta, însă majoritatea universităților costa între 20,000-30,000 de dolari canadieni pe an pentru studenții internaționali, fără nicio bursă de merit.
În Canada vei avea nevoie de un study permit, și, adițional, în provincia Quebec și de CAQ- Quebec Acceptance Certificate. Acestea sunt niște documente pe care le obții după intrarea la universitate și confirmarea locului. Pentru a putea obține study permit, trebuie sa faci dovada costurilor pentru tuition și în plus $10,000 pe an ($833 de dolari pe luna, practic media pe care o presupun ei pentru costurile lunare), exceptând provincia Quebec, unde acest preț este de $12,000 de dolari canadieni aproximativ.
Da! Cea mai populară bursă este cea prezidențială, oferită de către fiecare universitate ce acoperă full tuition pe patru ani. Aplicația este extrem de competitivă, însă exista multe alte scholarships pe lângă cea menționată mai sus, private sau aparținând universității.
Studenții internaționali au dreptul să lucreze 20 de ore pe săptămână. Majoritatea aleg să lucreze în campus, datorită flexibilității programului. Câteva exemple de job-uri ar fi tutor, clerk assistant, residence assistant, laboratory stock keeper.
Da! În funcție de major-ul tău, poți continua să trăiești în Canada pentru maxim trei ani, fără să fii rezident permanent. Canada este o țară recunoscută pentru acceptanța oferită imigranților, iar procesul de aplicare pentru PR - permanent residence, este pe baza punctelor, pe care le poți obține din timpul facultății.
Asemănător cu cel american: îti poți alege major, minor, double major, în funcție de preferințele tale. Adițional, te poți decide să urmezi o specializare sau un honors program, care înseamnă de obicei că ai o intenție să aplici la un program de master sau doctorat în viitor. Aceste două tipuri de programe necesită mai multe credite, printre care și cursuri la nivel avansat, de master. În timpul universității, poți opta și pentru programul co-op, care are în plus două stagii de muncă în domeniul major-ului, extinzând licența la 5 ani.
Da! Dacă dorești o experiență internațională, poți aplica pentru un study abroad care durează de obicei șase luni, la o universitate canadiană. Verifică cu universitatea de origine dacă susțin vreun acord. Datorită alianței francofone cu provincia Quebec, majoritatea universităților europene acceptă creditele din această regiune.
Da, însă nu reprezintă singurul factor. Este recomandat să susții un examen precum SAT-ul dacă nu ai notele care consideri că îți reprezintă situația academică.
Nu este la fel de laborios ca în SUA, însă poate părea copleșitor pentru că nu există un site centralizat și va trebui să aplici individual la fiecare universitate. Dacă consideri că ai nevoie de îndrumare în acest proces, consilierii noștri sunt aici pentru tine. Pentru mai multe despre serviciile noastre și programarea unei ședințe, click aici.
Vocabular

Academic advisor : sunt sfătuitorii tăi din facultate pe care ți-i alege în funcție de major/minor pentru a te ajuta în alegerea celor mai potrivite cursuri, cum să înveți, dacă ai probleme cu domeniul pe care ți l-ai ales. Gândește-te la ei ca mentorii tăi pentru a termina facultatea.

Acceptance rate : rata de acceptare a unei facultăți. Este afișată în procente și reprezintă câți elevi au fost acceptați din totalul de elevi care a aplicat la facultatea resepectivă. Aceasta variază de la o universitate la alta, fiind totodată și un indicator pentru cât de bună este facultatea respectivă (acceptă foarte puțini, deci este competitivă sau acceptă pe toată lumea care aplică, deci competitivitatea scade?).

(Programul) work-study : este un program oferit de facultăți studenților care se încadrează în acesta (de obicei fiind corelat cu veniturile studentului), oferindu-ți prioritate la locurile de muncă din campus.

Fee waivers : reprezintă scutirile de taxele impuse în procesul de aplicare. Majoritatea studenților români nu își permit să plătească fiecare facultate la care aplică, deci dirigintele poate să nominalizeze elevii acestuia, afirmând că ei nu își pot permite aceste taxe.