PRE-MED

Contrar majorității universităților din Europa, în America facultatea de medicină urmează după terminarea unui Bachelor’s degree (licența). Deși nu este obligatoriu să termini facultatea cu un major legat de știință pentru a aplica la medicină în SUA, ajută semnificativ în pregătirea pentru MCAT (Medical College Admissions Test). Nicio grijă, în cazul în care ai un major din afara științelor (biology, chemistry, biochemistry, neuroscience, etc.), tot ce trebuie să ai în vedere sunt cursurile obligatorii pentru programele de medicină, pe lângă toate celelalte cursuri cerute de facultatea ta și major-ul/minor-ul tău:

  • 1 an Biologie cu laborator
  • 1 an de Chimie generală cu laborator
  • 1 an de Chimie organică cu laborator
  • 1 an de Engleză
  • 1 an de Fizică cu laborator
  • 1 semestru de Biochimie

Pagina noastră de servicii îți oferă mai multe opțiuni pentru a începe pregătirea încă din liceu, alegând universitatea și major-ul potrivit pentru a maximiza șansele de a intra la programul de medicină dorit.

În timpul licenței, dacă iei serios în considerare medicina, poți afla mai multe informații de la pre-health advisors, dar și la organizațiile de pre-med din facultate.

Câteva lucruri pe care ar trebui sa le ai în vedere încă din primul an de facultate, pentru a-ți asigura intrarea la universitatea dorită sunt:

  • Pregătirea și susținerea examenului MCAT
  • GPA peste 3.5
  • Scrierea personal statement-ului (eseul personal, similar cu ce scrieți acum pentru aplicarea la licență)
  • Scrisorile de recomandare de la profesori/doctori/PI etc.
  • Clinical/Research Experience/Shadowing (recomandare minim 2 ani)

Examenul MCAT este asemanator SAT-ului în structura și conține 4 secțiuni: Biological and Biochemical Foundations of Living Systems, Chemical and Physical Foundations of Biological Systems, Psychological, Social, and Biological Foundations of Behavior, and Critical Analysis and Reasoning Skills. Scorul maxim este 528, iar majoritatea universităților considera un scor bun peste 510. Este un examen complex, de o durata de 6 ore si 15 minute, cu 230 de întrebări, însă marea majoritate a materialului acoperit este standard pentru cursurile pe care le vei lua fi luat în timpul facultății.

Dacă vrei să afli mai multe despre experiența unui student român la pre-med și ce implică pregătirea pentru medicină, ascultă podcastul Going Places cu Roberta Enișor, studentă la Drexel University în Pennsylvania sau dacă te interesează Școala Dentară din SUA, ascultă episodul cu Irina Drăgan, studentă la Tufts University, câștigătoare a premiului Studentul Anului din America de Nord din cadrul Galei LSRS.

MD/PhD Programs

Dacă îți dorești o carieră în sistemul medicale, însă te pasionează și cercetarea, exista și programe de MD/PhD în care vei trece atât prin experiența clinică din facultatea de medicină, cât și prin experiența din laboratoarele de cercetare dintr-un domeniu relevant (biologie celulară, neurologie, etc) la nivelul de doctorand. Acest program este extrem de competitiv și necesită un minim de 3 ani de research activ în laborator înaintea aplicării, însă este, probabil, unul din cele mai cuprinzătoare programe, durând 8 ani în total. (4 ani medicina, 4 ani doctorat)

Procesul de aplicare poate părea intimidant, dar odată ce te hotărăști că aceasta este cariera pe care ți-o dorești, există extrem de multe resurse de care te poți folosi pentru a avea rezultatele dorite. La terminarea programului ești double certified, atât ca MD, cât și ca PhD.

Mai multe detalii: click aici!